Ute

img_20110630_180 (MMS)

Ute


Buspojkar

img_20110628_160 (MMS)

Buspojkar


Kvällsmys

img_20110626_223 (MMS)

Kvällsmys


Vickis Vintagebutik av Isabel Wolff

En helt bedårande, söt, charmig, gullig ja helt UNDERBAR bok som Isabel Wolff skrivit. Jag blev inlagd på sjukan för astmaanfall på midsommaraftonsnatten så jag fick verkligen tillfälle att sträckläsa denna bok. Ahhh!! Helt underbar och jag blev förälskad i denna med. Min kära vän Ullis vet vad jag vill läsa!!! TACK!Från bokens baksida:

Allas klänningar bär på en historia. Det gör även Vicki.
Vicki har förverkligat sin dröm: att öppna en second hand-butik med vintagemode. Hon älskar att få ta del av kundernas liv och fantisera om klädernas historia. När hon möter mrs Bell, en gammal dam som vill sälja hela sin klädsamling förutom ett alldeles speciellt plagg, väcks hemligheter ur det förflutna till liv. Den gripande berättelsen från andra världskrigets Frankrike berör Vicki starkt och de båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Båda har gjort sig skyldiga till hemska svek och minnet plågar dem fortfarande. Om de lättar sitt hjärta för varandra kan de kanske få ro., den ena att snart dö och den andra att gå vidare i livet och våga älska igen.
VIckis vintagebutik är en varm och tidlös feelgoodroman kryddad med modehistoria och elegans, om vänsklap och kärlek, om hur man försonas med det som varit och vilken betydelse ett klädesplagg faktiskt kan ha.

5 gripar av 5 möjliga!!!Johan Theorin * 3 och lite annat.

Har läst och läst och läst känns det som, men det är SÅ härligt juh! Mellan de olika böckerna så har jag då läst färdigt Johan Theorins böcker Skumtimmen, Nattfåk och Blodläge
Kanonböcker allihopa helt klart läsvärda!

Skumtimmen
Beskrivning av böckerna hittar du om du klickar på de!

Nattfåk

Blodläge

Alla dessa 3 härliga böcker som innehåller spänning, mysterie, öland och lite av varje ger jag topp betyg.
5 gripar av 5 möjliga!!
Lite annat.....
Godigitalscrapbooking är nu färdig röstade för att komma till runda 4. Jag kom INTE med :-( Lite besviken är det men men...inte ge upp för det....vet ju att de har såna häringa supreme tävlingar regelbundet så det är bara att peppas till nästa gång de kör igen!!!

Annars mår vi bra.


Kråkflickan

Nästa bok jag läst ut är "Kråkflickan" av Eriksson Aklander-Sundqvist.
En otäck, skrämmande ruggig bok.

Kråkflickan

Från bokens baksida:
"Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.

Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.

Kråkflickan är en stark spänningsroman som handlar om svek och vad sveket kan göra med oss människor. Kråkflickan är första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet."

3 av 5 gripar. Lite krånglig och som sagt otäck bok.


Dagens min

img_20110618_160 (MMS)

Linus gillar att göra roliga miner när "kameran" åker fram :-)


Mums

img_20110617_161 (MMS)

Mums


Escape!

Ja det heter kittet som vi som är kvar i runda 3 får använda. Retligt att jag hade beach tema på förra rundan när ett beachkit kommer nu HEHE men men...Sådant är livet på en pinne.....Jag fick låna grannens scanner till 2 foton på mig när jag var liten och fick en idé till denna LO som jag är himla nöjd med!!!

Kittet:Här är då min layout:


Titel: You can´t escape the past, but you can keep it in with your memories!
Resten ser ni ordentligt tror jag, om inte, fråga :-)

Hoppas jag fixar det till runda 4 nu!!!


Runda 3!!!

Har jag ÄNTLIGEN gått vidare till! Jag är SÅ stolt! Förra året gick jag bara till runda 2 men i år vidare! Fortsättning följer!!!

GoDigitalScrapBooking


Men så här!!!!

img_20110614_184 (MMS)

Skickat som mms via mobilen. Det funkar ju det med (:


Med mobilen

Kan jag göra en hel del. Blogga tex. :-) Har en HTC Desire som jag gillar väldigt mycket.
Dock inte lägga in bilder från själva mobilen. Ha ha

Jordgubbar

Visst är det väl en tjusning med färska jordgubbar? Det hör liksom sommaren till. Linus, jag och Sandra var så sugna idag så när Pelle var med Sandra för att ta lite prover så passade de på att köpa lite goda röda, nja halv mogna var desaa men ACK så goda ändå.....Lite fakta om jordgubben:

Jordgubbe (Fragaria ×ananassa) är en hybrid inom smultronsläktet (Fragaria), som i sin tur tillhör familjen rosväxter.

Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bäret. Ur botanisk synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan ett fruktförband med nötter, då de egentliga frukterna är "bärets" gula prickar. Den är alltså en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten. Som omogna är bären grönvita, och mognar mot allt djupare rött. Det finns också en vit variant av jordgubben, denna saknar det röda färgämnet och kan därför ätas av allergiker som inte tål de vanliga röda jordgubbarna.

Den moderna jordgubben är en korsning mellan sydamerikanska jättesmultron (F. chiloensis) och nordamerikanska scharlakanssmultron (F. virginiana), som senare korsades med europeiska parksmultron (F. moschata). De första jordgubbarna odlades fram i Frankrike under 1700-talet och introducerades i Sverige under senare hälften av 1700-talet.

 

Texten är norpad från Wikipedia.

 

Ha en skön sommar allihopa. Det ska vi ha. Sandra retar Oscar, hihi, hon slutade 1a ring i fredags, han går tills på torsdag...fniss...lite retligt är det :)

 


I det förflutna av Kate Morton

Denna underbart spännande tragiska kärleksbok har jag nästan sträckläst. Dock tog det en vecka för jag kan inte sitta med boken hela tiden, fast jag skulle ha velat det med denna. Blev kär!!!

I det förflutna

Från bokens baksida:
Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men när ett brev dyker upp väcks starka känslor till liv. Det gamla brevet har varit på villovägar sedan andra världskriget och nu, femtio år senare, får dess innehåll oerhörda konsekvenser. Edie får veta att mamman som trettonåring skickades från London till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Där bodde hon hos familjen Blythe: den märkliga flickan Juniper, hennes äldre tvillingsystrar och fadern Raymond, författare till gotiska romaner.
Men vad händer egentligen på slottet?

Eftersom mamman sluter sig som en mussla beger sig Edie till det mystiska Milderhusrt Castle för att hitta lösningen på sin mors gåta. Där bor de excentriska systrarna Blythe kvar och Edie dras in i deras tragiska och gripande historia. Men många gamla hemligheter finns gömda på slottet och pockar på hennes uppmärksamhet. Sanningen om vad som egentligen hände i det förflutna har väntat länge nog på att någon ska gräva fram den.

5 gripar av 5 möjliga!


En beroendeframkallande bok som ger dig rysningar och man läser gärna från början till slut!


Runda 2

Har jag gått vidare till nu och det var ett rosa härligt kit som man skulle scrappa med. Rosa är inte min favorit men det gick ändå och jag är HIMLA nöjd med denna. Håll nu tummen för att jag kommer vidare till runda 3.Gärna ris och ros tack!!


Liten uppdatering....

Ja nu blev det lite blogg torka igen, men här är jag...lever och mår bra förutom den där förbenade ryggen som är ajajajajajaj, det är INGET kul alls....
SKa ta lite paus från arbetsträningen för att sedan börja plugga omvårdnad på distans! Det ska bli skitkul!!!

Det är svenska flaggans dag idag och vi har inte gjort så mycket på förmiddagen men klockan 16 satte vi oss alla i bilen och åkte iväg. Grabbarna åkte på FOLKRACE i Norrköping och jag och Sandra åkte till goa vänner Matte och Ullis i Smedby i Norrköping. Haft en mycket trevlig eftermiddag.

NY BOK

Utläst....Denna gången blev det Fruset ögonblick av Camilla Ceder. Hennes debut roman. Jag läste den andra boken Babylon först men men, sånt är livet....Från bokens baksida:

När Seja väcks av telefonen tidigt en decebermorgon är det Åke, hennes granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad. Han har ringt polisen, men hon måste komma och hämta honom.
Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och ÅKe rullar in på uppfarten till bilverkstaden., där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden. Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.
Ur minnena växer en besatthet fram som kommer att få konsekvenser inte bara för Seja, utan för polisutredningen och inte minst för kriminalkommissarie Christian Tell.

Klockren deckare med härlig röd tråd att följa.
5 av 5 gripar!!

En liten scrap får ni se med, jag är med i en tävling på GoDigitalScrapbooking och då är man med i 4 omgångar om man kvalificerar sig till runda 2 osv.....Skit kul....Här är mitt bidrag:


Ris och ros tack :)

Allt för mig för nu. Lovar uppdatera med lite bilder vart efter :)


RSS 2.0