Kråkflickan

Nästa bok jag läst ut är "Kråkflickan" av Eriksson Aklander-Sundqvist.
En otäck, skrämmande ruggig bok.

Kråkflickan

Från bokens baksida:
"Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.

Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.

Kråkflickan är en stark spänningsroman som handlar om svek och vad sveket kan göra med oss människor. Kråkflickan är första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet."

3 av 5 gripar. Lite krånglig och som sagt otäck bok.


Kommentarer
Postat av: Bokflickorna

Hej,

skulle du vara intresserad av att gästblogga på vår bokblogg.Det går ut på att vi lägger upp din recension på vår blogg (bokflickorna.blogspot.com) och vi länkar även till din blogg då?Det kan vara en nyskriven recension eller en recension du redan har skrivit på bloggen (t.ex. Kråkflickan).Läs mer: http://bokflickorna.blogspot.com/p/vill-du-gastblogga_19.htmlMaila gärna en recension på: bokflickorna@gmail.com

2011-06-27 @ 10:15:08
URL: http://bokflickorna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0