GOTT NYTT ÅR!!!

Idag är det sista dagen på 2010. Nytt år är i intagande! Härligt och spännande!! Det här året har varit bra. Hänt mycket. Men ändå haft det lugnt och skönt. Vill avsluta året med denna lilla nyårsscrapp.
Man fick ett gratis mini kit från PepperMints-Creative! Snällt värre så här nyårsafton i all ära! Så denna gjorde jag och vi ses "nästa" år :-)Ha en trevlig kväll! Vi har tagit det lugnt och ätit gott och bara varit!
Skönt det med. Hur var er kväll????
Åka pulka!

Tycker Linus väldigt mycket om. Jag är INGEN utemänniska men idag följde jag med ut och satte mig på Pelles pimpel stol och drack lite kaffe. Vi var inte ute så länge. Jag började frysa ganska snabbt eftersom jag satt stilla men de åkte några gånger.
Skrattade åt Linus för han ville absolut INTE att syrran skulle åka med honom. FNISS så sur han blev. Men här åker han med pappa Pelle i alla fall.
Där satt jag med varmt härligt kaffe i iskylan....:-)

Nu ska jag snart sätta mig på motionscykeln så även jag får lite motion idag!
Liten lista igen då :-)

Du under 2010..

Har du gråtit? Ja
Har du skrattat? Ja.
Har du sovit i tält? Ja.
Har du sovit under bar himmel? Nej.
Har du varit på Gröna Lund? Inte i år.
Har du varit på Liseberg? Nej
Har du varit utomlands? Mariehamn.
Har du varit i en annan stad? Ja.
Har du bott hemma? Inte i år hihi.
Har du pussat någon? Ja, dagligen.
Har du varit tillsammans med någon? Jag är gift.
Har du varit kär i någon? Det ÄR jag! Min man!
Har du sovit med någon av motsatt kön? Varje natt förutom de veckorna han jobbar natt.

 


Julafton 2010

Började på morgonen vid 8 tiden då lillbus inte ville sova mer. Vi hoppade upp och barnen började morgonen med att öppna de klappar som låg under vår gran. Alla blev nöjda och glada. Jag fick fina saker av mina barn.

Vid 14 tiden tog vi på oss, packade ner medicin, blöjor och sådant nödvändigt och sen gick vi till bussen. Jisses vad kyligt och kallt det är ute nu, en rikig vargavinter känns det juh som.Brrrrrrrrrrrrrrr :/

Inne hos mormor skålade vi med glögg, vi fick prova förra årets glögg: Saffrans glöggen. Inte äcklig alls. Värmde gott efter kyliga kylan.

Här tillreder vi julmaten. Jag försökte hjälpa till men det slutar alltid med att 3 är en för mycket i mammas gulliga lilla kök, hehe.Maten var god. I år provade jag något nytt, OX tunga. Det dög men inte favoriten på julbordet. På min tallrik ligger: Skinka, prinskorv, revbensspjäll, räkor, lax, köttbullar, leverpastej, tomat, saltgurka. Gott gott med julbord juh. Vad ligger på din jultallrik?

När maten var avklarad kom den som alla barnen längtat efter. TOMTEN. Linus hade juh lovat att inte bli rädd för tomten men han sprang fort och satte sig hos mig och syrran och var inte glad åt tomten. Fast det gick jättebra. Han tog emot sina paket och tackade tomten artigt och satt även i tomtens knä så jag fick fota. FNISS stackarn, tomten ska man juh inte va rädd för....*Ler*
Nellie hjälper tomten att läsa på klapparna.


Motvillig Linus i knät på tomten.

Efteråt lärde oss mamma ett julklapps spel. Riktigt roligt faktiskt. Det gick till så att man har ett gäng paket, 2 tärningar och ett tid tagar ur.
Med lika på tärninngarna får man paket. När alla paket är slut på bordet så får man sno paket när man får lika vid tärningarna. Vi snodde hej villt och det slutade med att jag fick 1 paket i alla fall. Pelle fick 3 och syrran 2. Roligaste gåvan var borste till Abbe, hehe....han som har minst hår av oss alla FNISS riktigt roligt. Det jag fick i min klapp var en kanna och 4 plastmuggar! Perfekt eftersom den vi har börjar bli sliten. Pelle fick en bok om leenden, en lott och en liten ängel. :-)

Så det ska vi köra nästa år har vi bestämt. SPÄNNANDE!!!!!Sen åkte Oscar iväg med spårvagnen till hans farmor där han ska vara ett par dar. Vi fick superstarkt kaffe med Amaretto till. MUMS vad gott det var.
Bussen gick 20:05 från Resecentrum så vi staplade ut i kylan igen. Lyckades hålla buset vaken hela väcken hem och han somnade snabbt och gott sedan, det gjorde vi alla förresten.Vi har haft en härlig julafton!
Hur har er julafton varit?????

Årets julhälsning!!

Är scrappad och kommer här!

GodJul2010

Ta hand om varandra!


Traditioner

Är kanske eller inte till för att brytas?
Haha
I år bestämde sig skinkfixaren i familjen att skinkan skulle tillbredas idag i stället för dan före julafton. Så idag är vår skinka klar. Vi har alltid annars gjort den den 23 december. Men då bestämde vi att vi skulle göra ischoklad och knäck istället. Som vi aldrig har hunnit.
Har även provsmakat Pelles julöl han brukar köpa. Jag gillar inte mörk öl MEN denna var suveränt god. Tuborgs Julebrygd. MUMMA
:)

JulSkinka 2010

Ha en mysig jul!


Söndags mys

mms_img44655 (MMS)

Söndags mys


Jul fin :-)

mms_img16185 (MMS)

Jul fin :-)


Bloggen....

Kommer att vara kvar.
Bara så ni vet :)


Gå ut

mms_img43008 (MMS)

Jag ska gå ut säger Linus och tar på vantar. :-)


Snökul

mms_img20053 (MMS)

Snökul


Födelsedag och sjukdom!

Ja fy vad sjuk jag varit. Trodde jag skulle dö ett tag. Haha men ärligt. URK inget roligt att andas slem och svettas av feberattacker! URK.
MEN nu är de dagarna över och något positivt är ju att 4 kg är borta. MEN det går man väl snart upp igen??

IDAG fyller tösen 17! Ett nytt år igen! Och jag VET att jag är tjatig men älskar den här bilden med de alldeles förstora sockorna på henne. FNISS!Tagen för 17 år sedan, ca 10:14 på dagen är hon född!!!
Nu ligger alla barnen och Pelle är på jobbet för att jobba natt!


Utmaning på SweSscrapBook

Och den handlar om att scrappa med STORA foton.
Klicka här om du är nyfiken på deras blogg.
Och här är mitt alster! Allt har jag gjort själv.
I valet och kvalet!

Jupp det är jag det. Har fått en hemsida med bahnhof nu då vi flyttade.
Är sååå sugen på det här med wordpress och sådant. Alla har det så fint på sin blogg.
Är liiiiiite avis.
MEN haft denna blogg sen ca 2006 så det känns dumt att bara lämna den.
Vad tycker ni andra???


RSS 2.0